Sunday, June 12, 2011

12 june 2011 alhamdullilah :))

syukur alhamdullilah
genap usia perkahwinan kami dh 1thn semoga hubungn nie kekal hingga akhir hayat,dimurahkan rezki & diberikan zuriat yg soleh & solehah amin...

pelbagai dugaan,cabaran rintangan yg kami lalui selama 1thn nie..apa pun harus ditempoh biaselah adat resam r/tangga..

luv u so muchhhhhhh dadDY :))

Tuesday, May 17, 2011

17 mei 2011 (24 thn)

17 mei 1987 - 17 mei 2011 (24thn)

17 mei 1987 ahad 7pm azan waktu maghrib lg 10 ari lg nk sambut hari raya aidilfitri...
dgn selamat lahirnya bayi dari keluarga
Suliman Ramli & Hasanah Hj Hamzah
di Hospital Sultanah Aminah JB..
bayi perempuan tunggal dari 3 org abg,,
bayi yg diberi nama
Norazela Binti Suliman..

alhamdullilah hari nie dah 24thn hidup di muka bumi ini,,
dan dh bergelar seorang isteri syukur pdmu ya allah :)
hari nie merupakan ulangthn kelahiranku,,
xada apa yg special,,

aku x mengharapkn apa2 pun cukuplah doa dari mak & abah untukku..
tQ gak pd kwn2 yg memberi ucapan & doa untukku..
semoga doa semua untukku dimakbulkn allah amin..

pada hari nie 17mei 2011
ada yg lebih special sgt dr sambut birthday nak tahu apa???

tungguuuu zila update ya... luv u all :)

Sunday, May 15, 2011

15 Mei 2011 (ahd) 100 ari dh berlalu :(


15 mei 2011 dah 100 hari berlalu arwah nenda kembali kerahmatullah..
ari nie diadakan kenduri arwah di kampung hubby di sanglang pontian..
semoga arwah atok tenang bersama penciptanya & semoga rohnya dicucuri rahmat &
di tempatkn dikalangan org2 yg beriman...
al-fatihah...

Thursday, May 12, 2011

11 bulan sudah berlalu...

12 June 2010 - 12 Mei 2011
( 11 bulan )

alhamdullilah kini dah 11 bulan zila melayari bahtera sebagai seorang isteri..
next month dh 1 tahun kami hidup bersama,, suka,duka, pahit,manis kami lalui bersama..
biaselah asam garam r/tangga kadang2 baik, kadang2 gaduh2 manja apa pun kami kena tempoh bersama2..
semoga kami kekal hingga akhir hayat & dikurniakan cahaya mata yg soleh & solehah amin...

syg cayanngggggggg abg sgt2.. muaaaaahhhh...

Sunday, May 8, 2011

Selamat Hari IBU...

Selamat Hari IBU
untuk bondaku tercinta
Pn.Hasanah Binti Hj Hamzah
terima kasih atas pengorbanan mu selama ini membesar kn diriku dgn penuh kasih syg yg tidak terhingga dan berbelah bagi,,
jasamu membesarkan anak4
Norazan Suliman, Norazrin Suliman, Norazley Suliman & Norazela Suliman..

Jasamu tidak dapat ku balas hanyalah diiringi doa buatmu Semoga diberikan kesihatan yg baik, dipanjangkn usia, dimurahkan rezki & bahagia bersama2 anak4 menantu4 cucu6 & bersama suami tercinta & tersyg dunia akhirat..

xlupa juga untuk ku ucapkan Selamat Hari IBU buat MAK MERTUA ku
Pn.Noon Binti Ani
yg sudi menerima diri ini seadanya tq juga atas segalanya..

SAYANG mak & mak mertuaku Dunia & Akhirat...

Friday, May 6, 2011

Menghitung Hari...

selamat tengahari semua...

N3 kali nie "MENGHITUNG HARI"
wahhh mesti tertanya2 kn kenapa n3 mcm tu.. xkan menghitung hari nk nikah?? dh lepas :) menghitung hari nk bersalin?? xder rezki kalo x bulan may nie :(
apa lagi ya???

hah "MENGHITUNG HARI"
zila nantikan 17 may 2011
date tu gak adalah birthday zila,,
tp rasa xexcited sgt pasal birthday lg2 umor makin meningkat huhuhuuu :(
thn nie xkisah sgt pasal birthday tp ader gak plan untk buat party tggu jerklah nanti..
TAPI..............
17 may 2011 ada sesuatu yg zila nantikn & xsabar sgt

nak tahu apa????

Tungguuuuuuuuuuuuuuuuu....
next n3 zila akn update bgthu apa ya..

luv u all :)

Thursday, May 5, 2011

Congrate :)

Congrate to my kazen Suzana ahmad @ sc ana
telah selamat melahirkan baby girlz dgn normal..
selamat berpantang & xsabar nk tgk baby :)

Friday, April 29, 2011

Yang Terindah Hanyalah Sementara :(

N3 yg dh lama nak update tp malas sebenarnya,,memandangkn hari nie rasa rajin tu yg update blog..

18 October 2010,, yg terindah sgt mana xnya aku disahkan PREGNANT :) alhamdullilah hanya allah shj yg thu hati & perasaan aku & hubby time tu..

aku try check sndr guna UPT (urine pregnancy test) tp mcm xyakin kami pun pegi clinic untk mengesahkan dr doctor...

UPT yg mengesahkan aku PREGNANT :)

excited sgt mana xnya kn 1st pregnant kami berkahwin 12 june 2010.. mestilah happy bila thu nk dapat baby,,time tu kami still stay with mum & Mil..so kdg2 jerk mkn kat umah,,aku memang xpernah masaklah.. masa tu blom duduk rumah sndr,, so setiap hari kami b/fast, lunch, dinner kat kedai jaranglah makan kat umah..

1 ari tu aku nk mkn ns lemak belakang opiz aku,, ingt lgi time tu mkn ns.lemak + rendang daging.. esoknya aku nk mkn makanan yg sama gak rendang daging restoran yg sama gak,, ptg tu aku muntah2 pkkan mabuk tp naper mcm teruk sgt,, mlm mulalah aku cirit-birit,, dari hari khamis & sampailah jumaat,, jumaat ptg rasa mcm dh xblh nk bangun nk jln xlarat perut terasa tuhan jerk yg tahu betapa sakitnya ya allah...

ptg tu aku mintk hubby bawak g clinic,, doc nk check & tekan perut aku bgthu aku PREGNANT & doc mintak masukkn air dlm badan untuk selamatkn baby,, aku ikut jerklah..

seumor hidup aku nielah pertama kali tgn aku dicucuk nk masukkn air.. huh sakitnya :(

@ clinic Bio Sucinas Uda time nie ngah masukkan air 2 botol dlm badan,, lepas jerk aku masuk air rasa mcm sihat & ok xsakit apa2 pun...
sabtu ahd isnin aku cuti xkeje,, selasa pg aku masuk opiz rasa masa tu pingang & perut sakit teramat sgt yg xpernah aku alami,, sakit nk period senggugut pun xmcm tulah,, aku g toilet rasa nk buang air kecik,,

ya allah terkejutnya aku keluar darah,, xder lain yg aku pk hanyalah mesti MISSCARRIAGE huh rasa mengigil 1 badan,, call hubby bwk g clinic scan betul apa yg aku jangkakan..
allah lebih sygknnya,, mayb janin tu xsempurna lebaih baik allah tarik balik dr kandungan aku,, perasaan yg sedih sgt time u.. aku cuti berehat 1 minggu ari2 nanges xlalu mkn,, berat badan yg turun mendadak.. alhamdullilah aku xkene D&C coz dgn sndirinya dia keluar dr rahim aku..

atas apa yg berlaku menjadi pengajaran buat kami,, adakah aku PREGNANT balik setelah MISSCARRIAGE masa tu???
tunggu N3 selanjutnya..

setakat nie shj N3 aku kali nie,,, muaaaahhh syg u all :)

Wednesday, February 9, 2011

Pemergian Nenda (nenek hubby) Zainah Binti Asari 5 feb 2011

19 april 1928 - 5 feb 2011

29 jan 2011 sabtu...
time nie aku kat L.P.P pandan Jb ngah kursus,,hubby call bgthu nk balik kg coz atok sakit & dimasukkn ke hospital..
mengikut kata hubby atok jatuh lepas mkn tghr... & disahkan strok sebelah kanan...
atok kne transfer hospital Jb...
sampai malam hubby masih dihospital & blk ke pontian semula...aku xikut sebap penat sgt...
ahad pg baru aku balik pontian untk tgk atok kat hospital...
time tu atok msh xsedar nk bukak mata pun susah sgt,,tp hnya dgn suara hubby pggl ajer dier akn bukak mata...
hari2 aku berulang alik ke kampung...
isnin atok dh bole blk umah...mak (mertua) mintak org dtg umah untk urut atok...
selasa aku dh mula keje,,so hubby ajer ari2 ulang alik balik kg...
dipendekkan citer sabtu 5 feb 2011 aku di masjid taman universiti ader kursus,,hubby call nk balik kg,,tp memandangkn atok mcm xok diminta hntarkn ke hospital..
tghr hubby call dgn nada suara yg lain,,swoh aku blk kg dgn segera keadaan atok makin kritikal..
ptg aku trus ke hospital pontian..
semasa aku smpai hubby berada disisi atok..
lebih kurang 5.45 pm jam kat tgn aku atok menghembuskan nafas nya yg terakhir didepan mata aku sndr...
innalillahwainailahirajiun...

perginya seorang wanita yg kuat & tabah meninggalkan kami semua...ZAINAH BINTI ASARI meninggal dunia pd 5 feb 2011 sabtu dihospital pontian..

jenazah arwah atok dikebumikan pd 6 feb 2011 ahad...
hubby yg terlalu sedih saat2 pemergiaan atok,,dr sekolah atok yg menjaga hubby..

saat hubby menaburkan bunga di pusara atok...

hanya tuhan saja yg tahu betapa sedihnya ati & perasaan seluruh ahli keluarga time tu..


al-fatihah buat arwah atok,,semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...ampunkan segala dosa2 nya sepanjang hayatnya...

Saturday, January 15, 2011

Noktah Cinta

tiba2 jatuh cinta pulak dengan lagu nie & liriknya...

Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya