Tuesday, December 29, 2009

Rinduuuuuu.....

salam...
rindunya kat firlla blogspot nie kn coz lamer sgt x update blog..
bzy sgt kot ermmm tp aper yg dbzykn pun xthu heheheee..
so pas nie aku akn try merajinkn dr untk update blog nie..

Saturday, October 3, 2009

Teknik Rebonding...

teknik rebonding...hehehheeee...
slalunya aku wat treatment rambut before raye tp memandangkn thn nie bzy so after raye aru wat hahhahaaaa..
sementare tggu treatment tu sempatlh aku snap pic sndr..




.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
taraaaaaaaaaaaaaaaaa nielh hasilnya...
heheheheeee cam kelakarkn rambut depan aku...lain aku swoh potong lain plak org tu potongkn...
tu yg muke cam sedih jerk hahhahhaaaaaa

Thursday, October 1, 2009

SC COLLECTION at PANDAN CITY...

haiii...sajer nk share story mase bln pose..pas aku kne chicken-pox aku DIBERHENTIKN KEJE!!!!!
so start bln pose aderlh jugak job yg aku dpt tlg kazen aku kat pandan city jb...
kazen aku bukak bisnes jeans,kuih raye,t-shirt,kasut dll...
ermm xderlh aku bosan n tension kn xder income so aku tlg2 tu aderlh gak yg mahhhsukkk kn heheheheeee...
tp lepak arr kul 4pm aku dah kuar g kedai n alik umah kul 4am kdg2 lmbat arr truz g sahur..


pic kat ats nie pic aku n my fiance..kat SC COLLECTION..
time nie dah nk dekat2 raye my fiance tlg jap coz x ckup staff...

pic aku n Yazid AF time tu yazid n family g shopping raye kot..
aku x nmpk pun yazid tp my fiance yg nmpk...
so der kesempatan tu yg amik skali pic ngn yazid...



my fiance n Yazid AF..ermmm simple jerkkn Yazid nie...


pic aku n Noor staff k.ana...

my kazen (shidah) n Noor..

noor,aku n shidah

time mlm raye semua pkai baju kaler hitam..tp dapat amik pic kami bertiga jerk...hehehheeeee

Wednesday, September 23, 2009

Hari Raya Pertama....

haiiii smue salam aidilfitri...
sorry lmbat update blog biaselh bzy cket bln pose nie...
lpaz aku d'berhentikn kjer sblom pose aku jarang lh on9 nk update blog lglh mlz rasenya...
raye thn nie xdpt aku pulang ke kampong halaman (perak) memandangkn bajet kurang coz x kjer n nk saving untk mjlis lg hehehheeee x perlh yg pntg aku bersyukur thn nie msh dapat beraye lg ngn org2 tersayang...
raye thn nie aku x kemaner ader kat jb jerk..nasiblh mlm raye bey ader alik umh so xderlh sunyi sgtkn..
along aku dah bertolak alik ke perak..tp x syoknya mlm raye aku kne kjer kat
SC COLLECTION mlm tu kne kjer coz nk lelong semua brg2...
aderlh cket pic yg dpt aku amik mase raye pertama tu tp x byk aku mlz n bykkn aku tdoo jerk raye tu maklomlh mlm raye aku alik umh kul 6am...mane x nya ngantok glerr..


nie pic aku n my fiance pg tu ngntok2 pun bgun gak g umah my fiance coz nk amik gambar same2 hehehheeee...pink kaler lg tau hahahahaaa...


pic aku ngn bonda ku tersayang..tp pic ayahanda ku tercinta xder coz time nie kat umah tinie (akk iparku) abah mase tu dah masuk keta nk alik... cantikkn bgroundnya..

bey n family serba oren..

along n family purple kaler lg tau nie pic along kat perak...

Saturday, September 19, 2009

salam aidilfitri..

salam aidilfitri buat rakan2 blog semua maaf zahir & batin ...
andai terkasar bahasa terlanjur kata aper2 ajer maafkn segalannya...

Friday, August 21, 2009

salam ramadhan

salam ramadhan untuk semua rakan2 blog semoga ramadhan thn nie lbh bermakna dr thn lepas..
tunaikan kewajipan dgn sempurna dan juga dgn nawaitu yg suci dan baik..

"chicken pox"

ermm xsgka pulak kn aku dapat relax kat umah lame tu 1 mggu..
tp bukan relax aper ekh aku relax sebab sakit...
huhuhuhhh x sgka pulaklh aku dah besar2 cam nie blh pulak aku kne "chicken pox" so aku pun g lh clinic n dapatlh m/c dr 18/08/2008 - 24/08/2009 (1 minggu)
mayb aku sakit nie berjangkit dr ank sedare aku a'ah..
mase rie ahad tu aku nk g konvo utm tp x dapat g sbp park xder n jln jame sgt so mlz lh..
tu yg trus g umah along aku n g tgk a'ah kne "chicken pox"..
alik dr umah a'ah oky jerk esoknya aru aku perasan bdn aku dah penuh merah2 berair..
aduh perit btllh 1 mlm x blh nk tdoo..gatalnya tuhan jerk thu..
betapa bosannya 1 mggu duk umah..bygkn x pnh aku x mandi bler sakit nie x blh nk mandi..time aku wat entry nie dah 5 ari aku x mandi hanya lap2 badan jerk..panas tu xsgtlh tp x tahan badan skt2 n gatal..tp nasiblh nie dah kering cket n esok blhlh aku mandi..
aper pun sakit2 nie bak kata "akk iparku" menghapuskan dosa2 kecil..dan dugaan allah..alhamdullah sbp muka aku x teruk hnya badan jerk teruk..aku x blh nk upload pic aku sbp hp aku rosak n x blh nk guna nti dah oky baru aku upload pic..

Friday, August 14, 2009

PEMERGIAN KERAHMATULLAH USTAZ ASRI IBRAHIM (VOKALIS KUMPULAN NASYID RABBANI)


Pemergian ke rahmatullah Ustaz Asri Ibrahim (vokalis nasyid kumpulan Rabbani) 40thn yang disahkan meninggal dunia kira2 jam 10.30am akibat serangan jantung..
beliau di lahirkan pd 03 august 1969 di Klang Selangor..
beliau meninggalkn balu serta 6 orang ank..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan berada di kalangan orang2 yang beriman..
Al-fatihah ...

PERGI TAK KEMBALI...

"Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi"

Thursday, August 13, 2009

CONTEST MAKEOVER...STICKY MODE

waahh nie 1st time join contest blog...heheheheeee..bestnya
contest nie sampai 14/08/2009 tarikh tutupnya..
contest Befor&After Makeover anjuran http://ecatir.blogspot.com/
dan syarat2nya :
  1. Menjadi FOLLOWER di blog ini (paksaan ke ni??heheheh) : dah follower pun heheheee...
  2. Nyatakan LINK ini dekat entry memasing : dh tu kat atas tu...
  3. Jadikan contest ini sebagai STICKY MODE senang nak semak balik nanti
  4. Upload kn sekeping gambar anda yang suci tanpa make up (blom makeover) dan sekeping lagi selepas makeover : sila lihat dibawah tu hahahhaaa...
  5. Ceritakan sikit tentang gambar tersebut (Bila.. dimana.. untuk apa diambil) - (gambar banner contest mesti ada yeee...)

jeng jeng jeng nielh gambarnya...
gambar nie di ambil pada ari sabtu 28 february 2009 jam 01.30pm di felda bukit aping timur (rumah aunty aku) gambar nie yg palingggg cun bg aku sbpnya gambar nie gambar di ambil lepas aku di makeover oleh andaman dr "Marsha Bridal" lg pun gambar nie saat2 aku nk bergelar tunangan orang heheeeee...hati yg terlalu gembira sehingga x terhinga nk ku katakan perasaan ku waktu itu...
betapa cunnya aku bak bidadari yg turun dari kayangan ahhahahaaa jgn marah yer...

Friday, August 7, 2009

Si Cilik Sinar 2009 Final Top - 10


Peserta akhir Si Cilik Sinar 2009 Final Top 10...
Nama : Nabil Raihan Bin Norazan @ BoBoY
Pemenang Mingguan : 05 julai 2009 - 11 julai 2009
di website : www.sinar.fm
jgn lupa yer tlg vote BoBoy...

Wednesday, August 5, 2009

tag dari kak suzie....

nie tag dari kak suzie yg dah lama aku hutang nie aru sempat nk bayar...sorry yer kak suzie...

  1. go to your photo files....select the 6th photo folder
  2. select the 6th photo in the folder
  3. post that photo along with the story behind it
  4. then challenge 6 blogging friends to do the same

yuhuuu...nielh folder yg ke 6 dr folder "yusella" n nie jugak pic yg ke6... pic nie di ambil dalam ofis aku..



lama x update blog...

helooo semua...

lama btl x update blog coz ngah dtg tahap kemalasan tu yg xder mood nk update blog..tag pun x jwb lg sorrylh yer kak suzie lmbat jwb tag...

Wednesday, July 15, 2009

anak sedare aku yg ke "6"

8 july 2009 hari rabu (15 rejab 1430H) jam 07.30pm seberat 3.4kg akk ipar aku(tinie)
selamat bersalin di hospital sultanah aminah...
selamat melahirkan baby boy..ermmm tntu happy kn dah dpt sepasang..

2nd baby boy yang comel tlh di beri nama

FARISH NAWFAL BIN NORAZLEY.. (bermaksud ahli firasat dermawan)
name FARISH yg tlh diberi oleh mak long nya (kak rose) manakala NAWFAL pndapat dari we..

1st baby NUR FASIHA SUMAIYAH BINTI NORAZLEY

nie pic bey yg amik lepas selamat bersalin

muka lepas bersalin hhehehehehee....

Monday, July 13, 2009

azhar & nurul haswanie...

wedding nie sebenarnya dah bpe bln yg lpas tp baru smlm aku dpt cd copy pic nie so xder aper nk update tu yg aku upload pic2 nie...
sajer nk share n bg kazen n aunty aku kat kedah tgk hehehheee
pelamin serba putih yg dihiasi dengan bunga putih+kuning...tp wedding nie theme oren so xder bunga oren tu yg ltk bunga kuning cunlh kan...


nie pic kedua ibu bapa & adk pengantin perempuan..

family pengantin lelaki...wahh serba oren...

nie pulak pic ratu cantik dari anak hj.hamzah...yang depan tu aunty aku dr kedah sape lg kalo bukan c.sal aku,yang belakang nya aunty aku dr kota c.endon,yang depan sebelah kanan of courselah bonda aku yang cun tu kan hehehehhehee jgn mare yer c.sal....dan yang terakhir aunty aku dr muar c.andak

penari yang dh memeriahkn mjlis...

penyampaian hamper untuk org kuat mjlis...(tukang masak)

penyanyi yang sporting sepanjang mjlis berlangsung..

Friday, July 3, 2009

* muar * umah c.andak....

saje jerk nk share pic mase on d way nk alik jb sempatlh singgah umah c.andak (adk mak aku) umhnya kt "muar"
tgk arr kat bwh nie pic aku n my hubby ngn budak2 nakal huh teruk kena buli ngn budak2 nie.. "baby,shiha,a'ah n chah"
eh cam kuranglh ank sdare aku nie saper ekh xder???
oooo hnsem boy xder "a'an"
nie pulak my hubby ngah tgk baby yg beria sgt nk dukung shiha n amik gmbar ngn shiha...
nsblh shiha tu ringan n comell hehehehe

baby tembam...
nie pic aku amik n thu x aku x bg dier pegang "kain bucuk" dier tu n kepandaian baby dier sorok kat blakang n dier tahan "kain bucuk" nya tu ngn pipi dier yg tembam tu...

pose maut n sexy dari a'ah hehheheee ngn my hubby aku ...