Friday, August 21, 2009

salam ramadhan

salam ramadhan untuk semua rakan2 blog semoga ramadhan thn nie lbh bermakna dr thn lepas..
tunaikan kewajipan dgn sempurna dan juga dgn nawaitu yg suci dan baik..

"chicken pox"

ermm xsgka pulak kn aku dapat relax kat umah lame tu 1 mggu..
tp bukan relax aper ekh aku relax sebab sakit...
huhuhuhhh x sgka pulaklh aku dah besar2 cam nie blh pulak aku kne "chicken pox" so aku pun g lh clinic n dapatlh m/c dr 18/08/2008 - 24/08/2009 (1 minggu)
mayb aku sakit nie berjangkit dr ank sedare aku a'ah..
mase rie ahad tu aku nk g konvo utm tp x dapat g sbp park xder n jln jame sgt so mlz lh..
tu yg trus g umah along aku n g tgk a'ah kne "chicken pox"..
alik dr umah a'ah oky jerk esoknya aru aku perasan bdn aku dah penuh merah2 berair..
aduh perit btllh 1 mlm x blh nk tdoo..gatalnya tuhan jerk thu..
betapa bosannya 1 mggu duk umah..bygkn x pnh aku x mandi bler sakit nie x blh nk mandi..time aku wat entry nie dah 5 ari aku x mandi hanya lap2 badan jerk..panas tu xsgtlh tp x tahan badan skt2 n gatal..tp nasiblh nie dah kering cket n esok blhlh aku mandi..
aper pun sakit2 nie bak kata "akk iparku" menghapuskan dosa2 kecil..dan dugaan allah..alhamdullah sbp muka aku x teruk hnya badan jerk teruk..aku x blh nk upload pic aku sbp hp aku rosak n x blh nk guna nti dah oky baru aku upload pic..

Friday, August 14, 2009

PEMERGIAN KERAHMATULLAH USTAZ ASRI IBRAHIM (VOKALIS KUMPULAN NASYID RABBANI)


Pemergian ke rahmatullah Ustaz Asri Ibrahim (vokalis nasyid kumpulan Rabbani) 40thn yang disahkan meninggal dunia kira2 jam 10.30am akibat serangan jantung..
beliau di lahirkan pd 03 august 1969 di Klang Selangor..
beliau meninggalkn balu serta 6 orang ank..
semoga rohnya dicucuri rahmat dan berada di kalangan orang2 yang beriman..
Al-fatihah ...

PERGI TAK KEMBALI...

"Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi"

Thursday, August 13, 2009

CONTEST MAKEOVER...STICKY MODE

waahh nie 1st time join contest blog...heheheheeee..bestnya
contest nie sampai 14/08/2009 tarikh tutupnya..
contest Befor&After Makeover anjuran http://ecatir.blogspot.com/
dan syarat2nya :
  1. Menjadi FOLLOWER di blog ini (paksaan ke ni??heheheh) : dah follower pun heheheee...
  2. Nyatakan LINK ini dekat entry memasing : dh tu kat atas tu...
  3. Jadikan contest ini sebagai STICKY MODE senang nak semak balik nanti
  4. Upload kn sekeping gambar anda yang suci tanpa make up (blom makeover) dan sekeping lagi selepas makeover : sila lihat dibawah tu hahahhaaa...
  5. Ceritakan sikit tentang gambar tersebut (Bila.. dimana.. untuk apa diambil) - (gambar banner contest mesti ada yeee...)

jeng jeng jeng nielh gambarnya...
gambar nie di ambil pada ari sabtu 28 february 2009 jam 01.30pm di felda bukit aping timur (rumah aunty aku) gambar nie yg palingggg cun bg aku sbpnya gambar nie gambar di ambil lepas aku di makeover oleh andaman dr "Marsha Bridal" lg pun gambar nie saat2 aku nk bergelar tunangan orang heheeeee...hati yg terlalu gembira sehingga x terhinga nk ku katakan perasaan ku waktu itu...
betapa cunnya aku bak bidadari yg turun dari kayangan ahhahahaaa jgn marah yer...

Friday, August 7, 2009

Si Cilik Sinar 2009 Final Top - 10


Peserta akhir Si Cilik Sinar 2009 Final Top 10...
Nama : Nabil Raihan Bin Norazan @ BoBoY
Pemenang Mingguan : 05 julai 2009 - 11 julai 2009
di website : www.sinar.fm
jgn lupa yer tlg vote BoBoy...

Wednesday, August 5, 2009

tag dari kak suzie....

nie tag dari kak suzie yg dah lama aku hutang nie aru sempat nk bayar...sorry yer kak suzie...

  1. go to your photo files....select the 6th photo folder
  2. select the 6th photo in the folder
  3. post that photo along with the story behind it
  4. then challenge 6 blogging friends to do the same

yuhuuu...nielh folder yg ke 6 dr folder "yusella" n nie jugak pic yg ke6... pic nie di ambil dalam ofis aku..



lama x update blog...

helooo semua...

lama btl x update blog coz ngah dtg tahap kemalasan tu yg xder mood nk update blog..tag pun x jwb lg sorrylh yer kak suzie lmbat jwb tag...