Wednesday, February 9, 2011

Pemergian Nenda (nenek hubby) Zainah Binti Asari 5 feb 2011

19 april 1928 - 5 feb 2011

29 jan 2011 sabtu...
time nie aku kat L.P.P pandan Jb ngah kursus,,hubby call bgthu nk balik kg coz atok sakit & dimasukkn ke hospital..
mengikut kata hubby atok jatuh lepas mkn tghr... & disahkan strok sebelah kanan...
atok kne transfer hospital Jb...
sampai malam hubby masih dihospital & blk ke pontian semula...aku xikut sebap penat sgt...
ahad pg baru aku balik pontian untk tgk atok kat hospital...
time tu atok msh xsedar nk bukak mata pun susah sgt,,tp hnya dgn suara hubby pggl ajer dier akn bukak mata...
hari2 aku berulang alik ke kampung...
isnin atok dh bole blk umah...mak (mertua) mintak org dtg umah untk urut atok...
selasa aku dh mula keje,,so hubby ajer ari2 ulang alik balik kg...
dipendekkan citer sabtu 5 feb 2011 aku di masjid taman universiti ader kursus,,hubby call nk balik kg,,tp memandangkn atok mcm xok diminta hntarkn ke hospital..
tghr hubby call dgn nada suara yg lain,,swoh aku blk kg dgn segera keadaan atok makin kritikal..
ptg aku trus ke hospital pontian..
semasa aku smpai hubby berada disisi atok..
lebih kurang 5.45 pm jam kat tgn aku atok menghembuskan nafas nya yg terakhir didepan mata aku sndr...
innalillahwainailahirajiun...

perginya seorang wanita yg kuat & tabah meninggalkan kami semua...ZAINAH BINTI ASARI meninggal dunia pd 5 feb 2011 sabtu dihospital pontian..

jenazah arwah atok dikebumikan pd 6 feb 2011 ahad...
hubby yg terlalu sedih saat2 pemergiaan atok,,dr sekolah atok yg menjaga hubby..

saat hubby menaburkan bunga di pusara atok...

hanya tuhan saja yg tahu betapa sedihnya ati & perasaan seluruh ahli keluarga time tu..


al-fatihah buat arwah atok,,semoga rohnya dicucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...ampunkan segala dosa2 nya sepanjang hayatnya...