Wednesday, April 29, 2009

TAG..

ari nie boring so ader idea nk wat tag...
TANDA2

1.TANDA2 KAMU BADMUD?

aku akn tarik muka+diam+malas nk amek thu aper yg berlaku di sekeliling aku..

2.TANDA2 KAMU MARAH?

aku wat muka lah cnfm xder saper brani nk tegur aku kn heheheee..

3.TANDA2 KAMU MALU?

tersenyum sipu hehehehe malulh kononkn...

4.TANDA2 KAMU SEDANG CEMBURU?

aku diam tarik muka merajuklh x pun aku lepas kn gerammm..

5.TANDA2 KAMU SEDANG BERSEDIH?

aku nangeslah pastu tdoo..

6.TANDA2 KAMU SEDANG GEMBIRA

aku ketawa,tegur smue orang,tersenyum...

APA

1.APA WARNA BAJU YANG KAMU PAKAI SEKARANG?

kemaje warna coklat..

2.APA KAH KAMU TERMASUK ORANG YANG SUKA BERSHOPPING?

dah tntulah shopping adalah yg wajib dlm hidup aku setiap kali gaji..

3.APA KAH KAMU PERCAYA LOVE AT FIRST SIGHT?

sometimes!! but mostlyno laa.. x kenal = x cinta

4.APA YANG INGIN KAMU LAKUKAN SEKARANG?

siapkan flayer pakej percutian bandung n layan ym..

5.APA RASA DI HATI KAMU DI SAAT INI?

-hatiku berkata "oh bulan tolonglah daku katakan padanya ku cinta dia ahahhahahha...

BILA

1.BILA PERTAMA KALI KAMU DI LAHIRKAN DI DUNIA INI?

17 mei 1987 ahad..

2.BILA SAAT TERINDAH DALAM HIDUP MU?

28 february 2009 sabtu hari pertunangan aku..

3.BILA KALI TERAKHIR KAMU DI MARAH IBU BAPA?

x ingtlah ari aper tp x silap 2006 sebap aku keluar dgn xbf aku tnpa kebenaran huhuhuuuu...

4.BILA KAMU AKN MARRIED @ BILA KAMU MARRIED?

i'allah this year bulan 12..doakan yer smue moga tercapai..amin!!!!

BAGAIMANA

1.BAGAIMANA ADA ORANG BUAT KAMU SAKIT HATI?

xper2 kau tggu next time ati kau pulak akn sakit jage2 yerrr...

2.BAGAIMANA KALAU ADA ORANG CAKAP KAMU LAWA/CANTIK?

hah yerk ker?alhamdullah trima kshlh byk2 lain kali puji lg yer hhahhahahaa..

3.BAGAIMANA KALAU ADA ORANG X SUKA PADA KAMU?

nobody perfect!!!kalau rasa x suka x pyhlh kwnkn!!!rmai lg yg nk berkawan ngn aku...

4.BAGAIMANA KALAU KAMU BANGUN DI KELILINGI API?

oh my god rumah aku terbakar ker...

5.BAGAIMANA JIKA KAMU KESEORANGAN?

aku akn bersiapkn dr untuk enjoy sorg2 release tension or kalau malas duk umah tdoo sudahlh..

SIAPA

1.SIAPA PULA YANG AKN KAMU TAG LEPAS NIE?

*kak hazlina

*kak shima

bersiap sedia jwb yer..gud luck..

Friday, April 24, 2009

tag dr kak hazlina...

aduiiii kne tag lah ngn kak ina...
Rules:Upload picture yang anda gemari dan jawab soalan di bawah:-

kenapa anda suka gambar di bawah nie???



1st pix masa mula2 aku kenal g minum kat TATS CAFE hehehehee...detik2 pengenalan lah katakn ....

2nd pic aku suka sebab aku dah menjadi tunangan hafirdaus...hari paling bersejarah dlm hidup 28 february 2009...

bila kali terakhir mkn pizza?

ermmm xslh aku thn lepas lama dah x mkn pizza tu pun thn lepas mkn kat ofiz mmbr kebetulan catalog smpai tu yg trus order...

lagu terakhir yg anda dengar?

semalam lagu titian hasrat nyanyian samudera...tu pun my hubby bgthu lgu tu best tu yg dengar..

apa yg anda buat selain tag nie?

ermmm lyn ym..x pun lyn coment2 fs..n check email

selain name sndr anda suka dipanggil name aper?

x suka kot coz name sndr lg best..mmbr2 pggl ZILA..family pggl ELLA...tp my hubby pggl MUMMY hheheheeee..

54487-150-722E9D62348B5832BEAAAE9205CD57EA

Thursday, April 23, 2009

kekasihku seru...



Cerita ini mengisahkan tentang seorang lelaki yang bernama jimmy.dia ni org johor…Die ade awek name Julie.julie nih dok kt perlis..Diorng nih tak pernah jumpe sblom nih, juz msg n call aje..Gambar pon diorng tak pernah tengok sbb mereka hanya memakai nokia 3310iDiorng dah tak tahan nk jumpe sngat2…Diorng pon berpakat akan berjumpe pada hari raye pertama..Dan diorng brcadang utk berjumpe di rumah julie..Julie telah beritahu keluarga dia yg jimmy akan dtng beraya kerumah mereka..Pada seminggu sebelom hari raye, Julie terlibat dgn satu kemalangan..Mayat julie selamat dikebumikan. .
Seluruh keluarga Julie sgt bersedih atas pemergian Julie..Julie di dapati terkoban dalam kemalangan tersebut..Akan tetapi,jimmy tidak mengetahui hal ini..Kebetulan, hp jimmy rosak pada hari kematian Julie..Sehari sebelum raya, baru lah hp dia siap dibaiki…Apabila hp da ok,jimmy terus msg Julie..Mesej yg dihantar oleh jimmy tersebut semua di'reply'..Pada hari yg ditetapkan,dgn alamat yg pernah diberi oleh Julie kpd jimmy..
Jimmy bertolak dr johor pd subuh awl syawal,dan smpai di perlis pd ptng ari 2 juga dengan memandu kereta proton wira 1.6 kepunyaan kwn baiknya…Bila smpai shj dirumah Julie,dia terus bagi salam dan memperkenalkan diri kepada ibu bapa Julie..Ibu bapa Julie pon menyuruh jimmy duduk..Mereka perbualan dgn bertnya tentang diri jimmy..tetapi mata jimmy terjenguk2 kearah dapur dan bilik2 yg ade dirumah tersebut kot2 ade Julie keluar atau menyorok dri dia..Jimmy semakin tidak senang duduk..Setelah lama berbual,jimmy pun tny pasal Julie kerana beliau tak tahan nk berjumpa dgn Julie..
Ibubapa Julie menyarankan supaya jimmy banyak bersabar…Jimmy semakin hairan,dan bertanya kepada ibubapa Julie,"kenapa makcik ngan pakcik??! ape yg da berlaku pd Julie??""Julie telah meninggal dunia" kata ibu Julie..Jimmy semakin kehairanan..Jimmy bertanya"bila mak cik?? sbb apa??"Ibu bapa Julie pon menceritakan tentang hal kejadian..Jimmy agak terkejut,Tetapi jimmy tidak percaya kerana beliau ade sms dgn Julie sebelum berangkat ke perlisJimmy pun tunjuk semua sms itu kpd ibu bapa Julie..Setelah membaca dan melihat no telefon tersebut,ibu bapa Julie hairan kerana cara sms dan no telefon itu memng Julie yg punye…Utk mendapatkan kepastian,ibu bapa Julie bawak jimmy ke tanah perkuburan Julie..Jimmy masih tak berpuas hati dan mengorek kubur Julie…Memang betul Julie sudah mati dan berada didalm kubur tersebut..Jimmy semakin hairan dan ketakutan…Sebelum julie meninggal,julie telah berpesan kpd org tua die supaya kalo dia mati, tanam skali hp die sbb die terlalu syg kt hp nih..
Ibu bapa Julie turut menceritakan hal ini kepada jimmy..Jimmy pon cuba sms Julie didepan ibu bapa Julie,"awk tgh wat pe??"Tidak lma kemudian,hp jimmy berbunyi dan ade satu sms diterima,apabila buka shj sms tersebut,kesemua mereka terkejut beruk kerana sms itu dibalas oleh Julie dan sms tersebut berbunyi"Takde wat pape pun..awak dah smpai ke??"Jimmy semakin panic dan membalas "ibu bapa awk kata awk da MATI??"Dan Julie pon balas "memng says da meninggal.."Jimmy cuba beranikan diri dan membalas semula sms tersebut dgn
"ABES 2,MCM MANE AWK BOLEH BALAS SEMUA SMS SAYA??"
Tidak lama kemudian,hp jimmy pon berbunyi lg..Kesemua mereka menjadi semakin panik,takut dan mcm bermain difikiran mereka semasa jimmy hendak membaca sms tersebut..Apabila mereka baca sms tersebut,mereka jd terkejut BEROK & kehairanan n terpinga-pinga…Kerana sms etrsebut berbunyi

"DIGI ADA DIMANA-MANA - KU BERSAMAMU..."

… hahahahahahahahahaha….

Wednesday, April 22, 2009

kawin???????????

ari nie duk terpk plak pasal kawin tbe2 teringat dah nk kawin x lama lg...ermmm mcm2 nk prepairkn tension nya...
aper yg duk aku pkkn theme untk wedding aku ntilah theme aper ekh???????????
hantran untk nikah aku plan white colour..

x sgkalh dlm usia 22thn nie aku dh nk b'2nangkn..sdh nya sbp aku akn beralih ke dlm alam yg aru kn...aper pun aku tetap syg sgt2 kt mak abh muahhhhhhh....

Monday, April 20, 2009

wedding jai & wanie

19 april 2009 ahad...kazen aku kawin ari ahad tu..best sgt2 nielah kazen aku yg terakhir kawin..abg jai @ azhar ahmad tauke cd n nurhaswanie tauke restoran...

pelamin yg cantik gilerr lah yg di hiasi kelopak rose merah pehhh btl2 pnya wedding of the year..
gambar nie aku aku mlm berinai pas nikah...

pelamin yg cantik sgt2 n diduduk plak mempelai 2 sejoli yg padan kn...hehhehehee

nie gambar mak ayah aku pehhh sempat lg bersanding aduhhh teringat kenangan masa muda kn hehehehehe...


n nie gambar my hubby sempat lg b'karoky lagu jmal abdillah "kekasih awal dan akhir" huhuhuuu...khas lagu untuk aku lah tu kn my dear...



zOo jOhOr...

hujung minggu yang boring sempat gak aku melapangkn masa g zOo johor...lama gak x g zOo seingat aku aku g sana masa tadika n lepas anak sedara aku dah pndai berjalan...

ermmm ari ahad semalam aku g bawak kazen aku g sana yg teringin sgt nk g zOo johor...
okylah byk gak haiwan2 kat sana n rmai sgt org yg dtg..sempat gaklah aku amik beberapa gambar haiwan kat sana..x amik byk sgt gambar coz ari terlalu panas sgt2 nak pengsan aku rasa time tu...hehehheheee


nie burung ape ntah namanya...hehhehehee aku pun lupalah...tp cantik sgt2...


hehehhee sempat lg aku bergambar ngn gajah woooo besar sgt2 gajah nie...


monyet nie bulunya cantik sgt warna kelabu n bersih sgt2 bulunya...monyet tgh termenung wait org dtg bg mkn cian cian....

pg lg aku dah gerak g zOo sampailah tghhari kul 12.30pm aru alik umh..ngn keadaan panas sgt2 alik2 terus bersiap nk g anta kazen aku kawin plak...wOoooo lepak btl badan aku...

Friday, April 17, 2009

BUDAK2 COMELL....

reaksi budak2 nakal waktu majlis pertunangan aku...

wajah tersenyum kegembiraan NABILA RAIHAH (a'ah)

budak paling debap tp comell NABIHA RAINAH (baby)

budak paling baik tp kalo mengamuk huh dahsyat NABIRA RAISAH (chah)

salah sorang nya jejaka hensem hero dalam 5 heroin NABIL RAIHAN (a'an)

puteri tunggal bey yang comell n kecik NUR FASIHA SUMAIYAH (shiha)

nie lah ragam2 budak2 comell yang sentiasa menjadi penghibur dalam rumah aku dan menceriakan atok & wee...

SABTU 28 FEBRUARY 2009

28 february 2009 sabtu bersamaan 3 rabiulawal 1430H ....

hari paling bersejarah dlm hidup aku...3thn aku menempuh dugaan pahit manis suka duka bersama insan yang aku sayang sgt selama nie akhr nya menjadi tunang aku jua...
saat yg aku nanti2 kn selama nie..
tarikh nie aku dan yus pilih sebagai hari pertunangan kami ber2...

saat2 rombongan pihak lelaki dtg...aku yg setia menanti w/pun terlalu pnt menunggu tp hati terlalu gembira x terkata...
sebanyak 12 buah kereta rombongan yus...


gambar menunjukkn pihak lelaki dan pihak perempuan berbincang...

saat aku di lamar heheheheee...berdebar2 jantung aku dlm bilik...
tuhan jerr yg thu...


cincin merisik telah disarungkn oleh nenekanda tercinta yus...
nie pulak cincin pertunangan maka dengan rasminya bergelarlah aku tunangan pada hafirdaus...


wajah yang berseri setelah m'jd tunangan org hehehheheeee...
amboiii siap masuk magazine lagi tau....

yahuuuuuuu dah jd tunang org dah xder lg org nk ganggu...

nie lah wajah2 berseri yg dah bergelar tunangan org... amboiii yus main jeling2 ekh...
aper yg nk di tenungkn lagi ella ???
dah lh tu percayalah kamu wahai ella yang hari ini aku telah menjadi tunang org heheheheeeee...

10Q mak n abah yg telah membesar kn ella sampai dah menjadi tunang org...alhamdullah syukur pada mu ya allah...semoga kami bahagia hingga akhr hayat...